Üniversitemize yapılan vekalet ücreti taleplerinde hazırlanan e-serbest meslek makbuzlarının Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nin (Sıra No: 487) 5. Maddesinin (5). Bendine istinaden kaşeli ıslak imzalı hazırlamaları gerekmektedir. İmzasını notere tasdik ettiren avukatlarımız e-Serbest Meslek Makbuzlarını üzerine atılacak ıslak imza yerine geçmek üzere hazır imzalı olarak düzenleyip teslim edebilirler. Söz konusu mevzuat hükmü aşağıda yer almaktadır.

 

(5) e-Serbest Meslek Makbuzu Düzenlenmesi ve Teslimi: Vergi Usul Kanununun 236 ncı maddesinde serbest meslek erbabının, mesleki faaliyetlerine ilişkin her türlü tahsilatı için iki nüsha serbest meslek makbuzu tanzim etmek ve bir nüshasını müşteriye vermek, müşterinin de bu makbuzu istemek ve almak mecburiyetinde olduğu hüküm altına alınmıştır.

Anılan düzenleme çerçevesinde elektronik ortamda düzenlenen ve elektronik sertifika ile imzalanan e-Serbest Meslek Makbuzu belgesinin, muhatabının talebi çerçevesinde ıslak imzalı kağıt çıktısı verilerek ya da elektronik ortamda iletilerek teslim edilmesi gerekmektedir. e-Serbest Meslek Makbuzu çıktısının ıslak imza ile imzalanması yerine serbest meslek erbabının imzasının notere tasdik ettirilip, e-Serbest Meslek Makbuzu üzerine atılacak ıslak imza yerine geçmek üzere hazır imzalı olarak düzenlenip teslim edilmesi de mümkündür.

 

17 Kasım 2015, Salı 600 kez görüntülendi